מספר נתונים שבודאי יפתיעו אתכם על תחום הסייבר בישראל:
ה-Buzz Word הטכנולוגית של השנים האחרונות היא "סייבר", כל מי שרוצה להיחשב כ"משהו" משרבב את המושג החם הזה לתוך שיחה והופ, הוא נחשב לרלוונטי, חדשני ועדכני. אולם, למעשה, תחת המטריה הענקית של המונח "סייבר", מסתתרים תחומים ואתגרים רבים ושונים, חלקם ותיקים ומוכרים, וחלקם חדשים ונובעים ישירות מהתפתחויות טכנולוגיות המתרחשות סביבנו כל הזמן.
הנה מספר נתונים שבודאי יפתיעו אתכם על תחום הסייבר בישראל:
- בישראל 2015 פועלות 250-300 חברות שמתמחות באחד מתחומי הסייבר, מתוכן, כ-30 שנוסדו בטווח הזמן של השנה האחרונה. דרושים סייבר זו מילת חיפוש פופולארית…
- רק במהלך הרבעון הראשון של 2015 רשם הענף גיוסים בהיקף של כ-80 מיליון דולר, ארבע עסקות סייבר גדולות ואקזיטים בסך כולל של כ-400 מיליון דולר (של החברות Poricor ,Intellinx Cyactive ,HyperWise).
- למרות מה שנהוג לחשוב, יוצאי היחידות הצבאיות ממר"ם ו-8200 מהווים "רק" כ-20% מהיזמים בתחום הסייבר, בעוד ששאר 80% מורכבים בעיקר מפורשי חברות הייטק גדולות.
- ע"פ הערכת מכון היצוא, במהלך שנת 2014 הושקעו כ-200 מיליון דולר בחברות סייבר ישראליות, כ-180 מיליון דולר מתוכם הושקעו ע"י חברות אמריקאיות.
- שוויין הכולל של חברות הסייבר הישראליות הנסחרות בבורסה האמריקאית מסתכם כיום בלמעלה מ-20 מיליארד דולר, ביניהן ניתן למצוא את Imperva, Varonis, CyberArk, Radware ו-Check Point.
- על פי רמי אפרתי (ראש האגף האזרחי במטה הסייבר הלאומי לשעבר ומנכ"ל חברת פרמיטאס), בשנת 2014 הייצוא הישראלי בתחום הסייבר עמד על כ-3 מיליארד דולרים (מתוך כ-10 מיליארד דולרים של ענף ההייטק הישראלי כולו).
- חברות הסייבר הישראליות מחזיקות בכ-11% מסך גיוסי ההון בעולם, עם יותר מ-150 מיליון דולר, והן אחראיות גם ל-6% מהייצוא העולמי הכולל.
- על פי אלוף (במיל') פרופ' יצחק בן ישראל, ראש מרכז הסייבר הישראלי (ICRC) המוצרים העיקרים שנמכרים הן מערכות Firewall, מוצרים למודיעין רשת, תוכנות הצפנה ומוצרים דומים.
מה הן העסקאות הבולטות והגיוסים החמים בתחום הסייבר השנה?
- Cyactive, החברה הבאר שבעית נרכשה ע"י PayPal בסכום המוערך ב-60-80 מיליוני דולרים.
- Team 8, פלטפורמה חדשה להקמת חברות סייבר, סיימה סבב גיוס ראשון של 18 מיליוני דולר. היזם מאחוריה היה מפקד 8200 בעברו.
- HyperWise נרכשה על ידי Check Point ב-80 מיליון דולר.
- Namogo גייסה 5 מיליון דולר בתחילת השנה בסבב גיוסים בהובלת קרן בלאמברג.
- Adallom גייסה 30 מיליון דולר בהובלת סקויה ו-EMC.
- הנפקתה של CyberArk בבורסה האמריקאית שהביאה לגיוס של 86 מיליוני דולר.
כמה כסף מרוויח שכיר בעולם הסייבר?
לא רק לסטארט אפים, לאקזיטים מרשימים ולחברות הגדולות הייתה עדנה "סייברית" השנה, אף השכירים בתחום הסייבר הפכו למחוזרים ו"שווים" יותר:
במהלך 2014 חלה עליה של כ-12% בביקוש לעובדי היי-טק במקצועות השונים, יחסית לשנה שקדמה לה. בהתאם לכך, אף טיפס והאמיר השכר הממוצע של כל העוסקים בתעשייה בכלל ובסייבר בפרט. לדוגמא, ב-2014 עמד שכרו של איש אבטחת מידע חסר ניסיון (או בעל עד שנתיים נסיון) על 13,000-18,000 ₪, בעוד ר"צ אבטחת מידע הרוויח מידי חודש 31,000 ₪ ומעלה.
כי מציון תצא תורה:
ישראל נחשבת למעצמת סייבר, ולא בכדי, חממות פיתוח חדשניות צצות בה כפטריות אחרי הגשם. חברות סייבר ישראליות, מיזמים וסטארט אפים המבוססים על מקצועני אבטחת מידע, אשר יודעים לצפות את איומי האבטחה, למצוא פתרונות יצירתיים וחדשניים לסתימת פרצות קיימות ואף לצפות פרצות עתידיות תופסים את מקומם המכובד והראוי במפת הסייבר העולמית.
כי ככה זה כשאתה חי במדינה קטנה ומוקפת אויבים – אם אתה כבר פרנואיד, למה שלא תמנף את זה ותעשה זאת כמקצוען?
דורג ע"י: כפיר כהן
שם הדף: נתונים על עולם הסייבר בישראל – חברות סייבר ישראליות