מאת: מאיה גרוס, רכזת גיוס סייבר ומנהלת תיקי לקוחות
- Dare to be Different- בתחום זה יש הרבה בוגרי קורסים וחובת ההוכחה חלה עליכם – עליכם לבדל את עצמכם משאר המועמדים! תהיו סקרנים, תלמדו ותחקרו, כך תהפכו את סל הכלים שלכם להיות עשיר יותר, דבר שיתבטא בקו"ח ובראיונות העבודה אליו תיגשו.
- English please- לשלוח קורות חיים רק בשפה האנגלית ולפרט עד כמה שניתן על הטכנולוגיות שלמדתם ועל רמת הבקיאות שלכם.
- Oversharing- אין צורך להוסיף דברים שאתם לא שולטים בהם רק בכדי שיופיעו בקורות החיים, קחו בחשבון שבראיון המקצועי המראיין יכול לשאול ולבדוק זאת.
- Don't compromise – דעתי האישית בלבד לא להתפשר בתפקיד הראשוני, כן להתפשר בשכר. לרוב התפקיד הראשוני הוא שייקבע גם את ההמשך ולכן כדאי לכוון לתפקידים שיסללו לכם את הדרך לתפקידי מפתח בהמשך.
- Don't compare – אל תעשו השוואות, לאף אחד! אתם לא יודעים מה באמת כל אחד עושה בתפקיד ומהי סביבת העבודה שלו. תעשו מה שנכון לכם, ליכולות שלכם, להתקדמות שלכם ותנמיכו את כל הרעשים מסביב.
- Breathe technologies- מעסיקים רוצים לראות יישום בפועל ומועמדים ש״נושמים״ את עולם הסייבר, לכן מומלץ מאוד לקחת פרויקט בתחום, לכתוב בלוג וכדומה.
- Introduce yourself – לא להתבייש לפנות למגייסות בארגונים, להציג את עצמכם כפי שצריך. לא להתבייש ולפנות לג׳וניורים בחברות רלוונטיות, להתעניין ולשאול איך הגיעו לחברה והאם יוכלו לסייע.
- LinkedIn profile – פרופיל לינקדאין מתוחזק היטב, מפורט בדיוק כמו בקורות החיים שלכם – על הניסיון התעסוקתי שלכם, עד כמה שאפשר. בנוסף הייתי ממליצה לפתוח פרופיל github ולהוסיף קישור בקורות החיים.
לסיכום,
בכל תחום מאתגר למצוא את התפקיד הראשון, לא כדאי להתייאש – המאמץ משתלם בסופו של דבר 😁